Arrangemang

Välfärdsmanifestation i Helsingborg 2013

Huvudparollerna är:

– Nej till privata vinster i välfärden!

– Stoppa nedskärningarna!

– Mot utförsäkringar av de sjuka!

Tid: kl. 13.00 lördagen 21 september

Plats: I Stadsparken utanför Stadsbiblioteket karta (google maps)

Välkomna! 

Affisch Valfardskampanjen pdf nedladdningLadda ned affisch

(pdf fil, öppnas i ny flik)


Arrangörer: Enhetsgruppen, Föreningen för Rättvis Välfärd, Kommunistiska partiet, Miljöförbundet Jordens Vänner, Palestinska Kulturhuset, Vänsterpartiet i Helsingborg och Höganäs samt Ung Vänster i Helsingborg.


Liknande manifestationer genomförs på flera orter runt om i Sverige, ett år för valet. Läs mer på  Folkkampanj för gemensam välfärds hemsida. ↓
Välfärdsmanifestation 2013


Gemensam mobiliseringstext för Helsingborg:

Gemensam Välfärd

De flesta tycker att de pengar, som ges till skolan, sjukvården, äldreboenden ska användas för skolbarnen, de sjuka och gamla, som behöver hjälp. Pengarna ska inte användas till vinstutdelningar till ägarna av skolor och vårdhem. Bra skolor behöver många lärare. Bra vård behöver många händer. De flesta politiker har helt annan åsikt. Det är ju så, att ju mer pengar som går till vinst desto mindre pengar blir över till personal. Man talar om valfrihet, men var hittar man välfärd med hög personaltäthet, när både privat och offentlig skola, vård och omsorg sparar och skär ner?

Rädslan som isolerar och passiviserar
Rädslan att bli utförsäkrad från försäkringskassan när man är sjuk eller bli av med A-kassan, när man är arbetslös, skrämmer de flesta till tystnad. För dem, som är utförsäkrade eller som inte har A-kassa, är rädslan ändå större. Om man inte följer alla regler och direktiv, som myndigheter sätter upp, riskerar man att förlora sin ersättning. Många invandrade medborgare och många ungdomar har inte kommit in på arbetsmarknaden. Rädslan att bli bortvald i kampen om jobben för att man protesterat skrämmer till tystnad.

Samhället lägger skulden på den enskilde, den arbetslöse, den sjuke, flyktingen, den vårdbehövande. En rädd människa blir ensam och passiviserad. Så länge de drabbade är tysta blir det bara värre. Klyftorna ökar i samhället. Vem som helst kan bli sjuk eller arbetslös. Om vi ska kunna stoppa hetsen mot de utsatta grupperna, måste vi våga kämpa tillsammans. En och en är vi svaga och osynliga och så vill de styrande ha oss. Det är ingen skam att vara arbetslös eller sjuk, alla människor har lika värde. Bli synlig! Protestera mot den kränkande behandlingen!

Låt inte lura dig! Låt dig inte mutas med jobbskatteavdrag! Tillsammans måste vi kämpa för gemensam välfärd och minskade klyftor!

Dela den här sidan:

Kopiera länk