• Hem
  • Vår politik
sida

Vår politik

Vår vision är enkel – omfördela!

 

Vi vill se ett solidariskt, feministiskt, antirasistiskt och miljösmart Helsingborg. Vår vision är enkel. Vi vill omfördela samhällets resurser och bygga en mer jämlik stad.

Medan andra pratar om jämlikhet är det vänstern som har förslagen och politiken för förändring. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Vi vill se en solidarisk välfärd där våra skattepengar går till de verksamheter som de är avsedda för. När våra skattepengar inte försvinner i bolagsvinster, har vi råd med en god offentlig välfärd som rymmer olika alternativ.

Ett feministiskt Helsingborg handlar om att omfördela makt och resurser. Feminism och jämställdhet är för oss  inget enskilt projekt, utan ska prägla all verksamhet.

Vi vill att Helsingborg ska ligga i framkant i kampen för ett ekologiskt hållbart samhälle. Visionen om ett grönt socialistiskt samhälle ska genomsyra all politik.

 

Länk till Vänsterpartiet Helsingborgs kommunfullmäktigegrupp – interpellationer, motioner, rapporter, debattinlägg etc 

http://helsingborg.vansterpartiet.se/var-politik/textarkiv/parlamentariskt-arbete/

 

 

Hela det kommunpolitiska programmet för 2019 – 2022 hittar du i pdf-filen kompol 2019-2022

Programmet finns också i en kortversion – se kortversion.kompol2019-2022

Vårt kommunpolitiska program i kort version på arabiska

Vårt kommunpolitiska program i kort version på kurmanji

Vårt kommunpolitiska program i kort version på serbiskabosniskakroatiska

 

Länk till Vänsterpartiet Skåne och det regionpolitiska programmet om bl a sjukvård och kollektivtrafik

http://vskane.se/var-politik/

Vänsterpartiets valplattform – se Valplattform-2018

Länk till Vänsterpartiets hemsida https://www.vansterpartiet.se

 


 

Vänsterpartiet – ett socialistiskt parti

Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är en sammanslutning av tusentals människor som arbetar tillsammans för det målet över hela Sverige på många olika sätt: på torget, i bostadsområdena, i kommunen och riksdagen.

Allt vi gör har samma mål: att förändra samhället, att göra män och kvinnor jämlika, att ta bort klasskillnader och andra orättvisor, att skapa hållbara lösningar. Det är därför vi med stolthet kallar oss för ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.

Vi arbetar mot rasismen på nätet. Vi tar kampen för trygga arbeten. I varje kommun där vi får inflytande satsar vi för att få bort ungdomsarbetslösheten och ser till att skattepengarna går till välfärden istället för till riskkapitalbolag.

Vi finns överallt där det finns människor som arbetar för rättvisa. Vi vill inte bara se en bättre värld – vi gör något för att komma dit också.

 


Välfärd istället för vinster

Vänsterpartiet säger nej till vinster i välfärden. Vi tycker att varje skattekrona ska användas där den behövs bäst. Det betyder att vi gärna betalar skatt till verksamhet, men inte till riskkapitalbolag med bankkonton på Jersey.

 


Jobb åt alla

Vänsterpartiet tycker att ökad sysselsättning ska vara målet för den ekonomiska politiken. Vi vill sätta fler i arbete. Vi vill investera där behoven finns. Det betyder mer pengar till välfärd, infrastruktur och klimatsatsningar.

 


Klimatet är vår tids ödesfråga

Vänsterpartiet tar klimatkrisen på allvar. Vi menar att vi måste agera mot utsläppen nu, för imorgon kan det vara försent. Vi vill skärpa utsläppsmålen och se till att Sverige tar ett större ansvar.

 


Rättvisa och feminism

Vänsterpartiet är den viktigaste feministiska kraften i riksdagen. Vi är trötta på att kvinnor ska göra hela hemarbetet och dessutom få sämre löner och karriärer. Vi tycker att kvinnor ska ha hela lönen och halva makten.

 


Euron är en dålig idé

Vänsterpartiet är den hårdaste motståndarna till eurosamarbetet. Vi varnade redan från början för de problem som vi nu kan se när Europas ekonomier krisar. Det finns fortfarande partier som tror att det vore bra för Sverige att införa euron som valuta. Det tror inte vi.

 


Alla människor är lika mycket värda

Vänsterpartiet står för en generös och human flyktingpolitik. Vi vägrar anpassa oss till rasism och främlingsfientlighet. Vi tror att alla människor har rätt till liv i fred och frihet, och att alla som lever här i Sverige är lika mycket värda.

 


Partiprogram

Vänsterpartiets partiprogram hittar du här

Läs mer om Vänsterpartiets politik

https://www.vansterpartiet.se

 


 

Har ni andra frågor som ni inte hittar svar på så tveka inte att kontakta oss, så svarar vi dig så fort vi kan!


 

Dela den här sidan:

Kopiera länk