artikel

Dror Feiler

Heldag med Dror Feiler och Vänsterpartiet Helsingborg den 17 maj Lördagen den 17 maj hade vi en mycket lyckad heldag med Dror Feiler i Helsingborg. Vi inledde dagen med en röd lördag på GA-torg där Dror fick tala för allmänheten om vikten av att rösta i EU-valet den 25 maj. Vädret var på sitt bästa humör och vi hjälptes åt att dela ut partimaterial och prata med folk på och runt torget om vår politik. Det känns att det är ett växande intresse för vårt parti. Det blåser medvind. Sen höll vi ett öppet möte i C-salen på Folkets Hus om var väldigt välbesökt och uppskattat.

Vi fyllde salen med intresserade gäster och sång, musik och tal. Till vår glädje dök flertalet av våra palestinska vänner upp spontant. De bidrog med härligt glad underhållning med ett gäng unga män som spelade, och en tjej som sjöng solo. Dror Feiler berättade så om sitt fascinerande livsöde. Efter att ha vuxit upp i Israel i en judisk familj med föräldrar som tvingats fly undan nazismen i Tyskland, och tjänstgjort som fallskärmssoldat i armén, vägrade han att kriga på ockuperad mark. Han såg hur illa palestinierna blev behandlade och fick också sitta i fängelse som desertör. Han pratade vidare om sin övertygelse om att Israels politiska ledning måste bekämpas parallellt med hur viktigt det är att stödja kampen för ett fritt Palestina.

Dror har gjort tre seglatser med Ship to Ghaza och blivit fängslad, slagen och bestulen av israelisk militär. Han spred en positiv kamplusta till oss andra med sin personliga erfarenhet och sin inspirerande attityd, och underströk vikten av att rösta i EU-valet för att stoppa upp de främlingsfientliga krafterna bl.a. Dror Feiler står själv som femte namn på Vänsterpartiets EU-lista. Mötesdeltagarna ställde också många intresserade frågor så det var en mycket givande dag. /Mats Fuchs Vänsterpartiet-Helsingborg

Kopiera länk