Bemötande

Omöjligt att frysa årskort på kallbadhusen?

För några veckor sedan fanns en insändare på Min mening i Helsingborgs Dagblad, där en äldre herre 70+ informerade om att han försökt få sitt årskort på Pålsjöbaden ”fryst” till dess normaltillstånd åter råder, men blivit nekad detta.

Vänsterpartiet tycker att det självklart borde gått att frysa årskorten. Vi kommer därför ställa två frågor till  idrotts- och fritidsnämndens ordförande om detta på kommunfullmäktige den 15 december.

Fråga till Julia Persson, ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, om ”frysta” årskort på stadens badanläggningar

Pandemin har ju fört med sig restriktioner, både allmänt och för vissa grupper. För några veckor sedan fanns en insändare på Min mening i Helsingborgs Dagblad, där en äldre herre 70+ informerade om att han försökt få sitt årskort på Pålsjöbaden ”fryst” till dess normaltillstånd åter råder, men blivit nekad detta.

Han hade inte begärt att få några pengar tillbaka, bara ett tillgodohavande som han kunde nyttja senare. Detta mot bakgrund av att han som 70+ inte hade kunnat använda sitt årskort sedan i mars. Ett helårskort på Kallis och Pålsjöbaden kostar 2.300 kr, en stor summa pengar för många.

Nu har ju också ytterligare restriktioner tillkommit, bokning måste göras i förväg och ett reducerat antal badande ges därmed möjligheter att utnyttja sina årskort i den utsträckning de kanske skulle vilja. Dessutom, många har kanske avstått och kommer att avstå från ett besök på Kallis och Pålsjöbaden överhuvudtaget på grund av den höga smittspridningen, som ju väntas hålla i sig ett tag till.

Mot bakgrund av ovanstående, har Vänsterpartiet två frågor till idrotts- och fritidsnämndens ordförande.

  • Stämmer det att det inte funnits möjlighet att ”frysa” ett årskort för den som tillhör riskgrupp och därmed inte sedan mars kunnat utnyttja sitt årskort?
  • Kommer samma gälla även nu när restriktionerna är än hårdare, dvs att det inte ges möjlighet att ”frysa” ett årskort?

För Vänsterpartiets fullmäktigegrupp

 

Ingrid Mattiasson Saarinen

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk