artikel

Efterbevakning Välfärdsmanifestation i Helsingborg 2013

Affisch inför Välfärdsmanifestationenen i Helsingborg 2013 Välfärdsmanifestationen hade bra uppslutning med ett par hundra besökande sammanlagt.

Välfärdsmanifestationen hade bra uppslutning med ett par hundra besökande sammanlagt.

Ett stort tack till alla organisationer och talare som deltog, inte minst vill vi tacka Bengt Silfverstrands (S) för hans skarpa och humoristiska tal som drog ned många applåder.

Valrörelsen nästa, nu återställer vi välfärden och byter regering 2013!

Här följet lite bilder samt våra tal:

EmmaEmma Wennerholms tal, Vänsterpartiet Höganäs

Hej!

En förutsättning för en riktigt bra välfärd är att den fokuserar på det viktigaste. Kvaliteten och behoven ska alltid komma i första rummet, inte möjligheten att berika sig på verksamheten. I skola och förskola ska det finnas personal så att varje barn får det stöd de behöver, något som inte får prioriteras ned för att skapa vinstutdelning till ägarna. När vi besöker vårdcentralen eller flyttar in på ett äldreboende ska vi kunna känna trygghet i att det är de behov vi har som avgör vilket stöd vi får.Ingen ska någonsin bemötas utifrån hur lönsam hon eller han anses vara!

Generell välfärd innebär en solidarisk omfördelning av ekonomiska resurser mellan kvinnor och män , mellan lågavlönade och högavlönade och mellan olika perioder i våra liv.
Av var och en efter förmåga , åt var och en efter behov ska gälla som grundläggande princip.
Det handlar om att arbete i välfärden måste uppvärderas, löner och arbetsvillkor måste förbättras och att det är viktigt för framtidens välfärd att skapa tryggare anställningar!
Jag tycker att kvinnor ska ha hela lönen och halva makten .

En Bättre välfärd – inga pengar till privata vinster!!
Vänsterpartiet vill se en bättre välfärd , Istället för att sänka skatterna eller tillåta vinstintressen i kommunal verksamhet vill vi att skatterna ska gå till en bättre vård, skola och omsorg.
Det handlar om att förutsättningen för en riktigt bra välfärd är att den fokuserar på det viktigaste . Kvaliteten och behoven ska alltid komma i första rummet, inte vinstintresset hos riskkapitalister som idag tjänar miljarder på våra skattepengar.
Välfärden behöver inte riskkapital . Det är Riskkapitlet som behöver välfärden för att kunna göra vinst.
För oss handlar om att varje skattekrona ska gå till verksamheten, det ger mer personal och högre kvalitet.
Det handlar om att i flera kommuner där V är med och styr har man återtagit äldreomsorg till kommunal drift från privata vinstintressen.

Vi vill ha en gemensamt finansierad och demokratiskt styrd vård med möjlighet för både anställda och patienter att påverka och utveckla verksamheten !
Självklart ska det till mer resurser till sjukvården . det handlar om att utan personalen stannar sjukvården, stoppa underbemanningen och handlar om att jag vill ha en sjukvård utan vinstintressen.
Vill såklart nämna här att skatter har vi främst för att finansiera vår gemensamma välfärd . Skatt ska betalas efter förmåga och välfärd efter behov.

Det handlar om att värna vår gemensamma välfärd, avskaffa utmaningsrätten i bla Höganäs och inga vinster i välfärden.
Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är en sammanslutning av tusentals människor som arbetar tillsammans för det målet över hela Sverige på många olika sätt: på torget, i bostadsområdena, i kommunen och riksdagen.
Allt vi gör har samma mål: att förändra samhället, att göra män och kvinnor jämlika, att ta bort klasskillnader och andra orättvisor. Det är därför vi med stolthet kallar oss för ett socialistiskt och feministiskt parti.

Jag vill inte att vår gemensamma välfärd privatiseras och jag vill värna om vår gemensamma välfärd . Jag strävar efter ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor .
Mitt namn är Emma Wennerholm och jag är ordförande för Vänsterpartiet Höganäs och tack för ni lyssnat.

Ha det gott!

Emma

Klas Wirholms tal, för Vänsterpartiet Helsingborg

https://www.youtube.com/watch?v=LveVY_ER2rM

Dela den här sidan:

Kopiera länk