Öresundskraft

V anser att även Öresundskrafts styrelseordförande (M) bör avgå

M, KD & L meddelade i går att de drar tillbaka försäljningsförslaget. 96,4% nej-röster var ett resultat som inte gick att vifta bort.

Vänsterpartiet tycker att detta räcker inte.

Som en följd av att M med eftertryck hävdat att Öresundskraft inte har en framtid, trots att bolagets affärsplan antagen i december 2018 sa något annat, i kommunal ägo utan begränsas av detta och därför bör säljas,  tycker Vänsterpartiet att det är rimligt att också Öresundskrafts moderate styrelseordförande avgår.

Vi anser att en ny styrelseordförande i stället bör vara en företrädare för C, eftersom C är det enda partiet inom den styrande alliansminoriteten som trott på att Öresundskraft fortsatt kan utvecklas och leverera goda resultat även i kommunal ägo.

Vi hoppas att fler partier delar vår uppfattning och ställer sig bakom och stödjer detta krav.

För Vänsterpartiets fullmäktigegrupp

Ingrid Mattiasson Saarinen

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk