Aktivism

Uttalande: Vänsterpartiet accepterar varken rasism, antisemitism eller islamofobi.

Vi kan aldrig acceptera att människor eller synagogor attackeras. Det judiska folket bär inte skulden för de orättvisor som pågår i Israel, Gaza och Palestina. Judar ska ha rätt att utöva sin religion, bära religiösa symboler och känna sig fria att göra detta var de än befinner sig. Vi måste respektera de mänskliga rättigheterna i alla lägen.

Det vi kritiserar är Israels ockupation av Palestina och de kränkningar av mänskliga rättigheter som konstant pågår i området. Därför visar vi ofta vår solidaritet med det palestinska folket mot de folkrättskränkningar och attacker mot civila som den israeliska regeringen eller bosättare med regeringens goda minne, dagligen utsätter palestinierna för.

Den höger-nationalistiska regeringen i Israel driver en politik som leder till allt annat än fred och välgång vare sig för palestinier eller judar.

Judar som grupp ska aldrig beskyllas för vad den israeliska regeringen gör!

Vi kommer att fortsätta att kämpa mot rasism, antisemitism och islamofobi i alla dess former. Likaså kommer vi att fortsätta kämpa för rättvisa åt palestinierna.

Dela den här sidan:

Kopiera länk