Aktivism

Minns Kristallnatten, se det som sker i dag!

Den 9  november är det minnesdagen för kristallnatten. Det var den natten 1938 då omkring 400 judar mördades, 20 000 – 30 000 arresterades och fördes till koncentrationsläger. 267 synagogor brändes ned och över 7 500 butiker vandaliserades runt om i Tyskland.

Vi samlas därför för att minnas nazismen offer men också för att fortsätta kampen mot den ökande rasismen, islamofobin och antisemitismen i vårt samhälle.

Vi ser hur en av de värsta flyktingkatastroferna sedan andra världskriget möter flyende människor med stängda gränser. Vi ser hur asylboenden står i lågor och näthatarna hetsar med SD i ryggen. Vi ser hur SD politiker uttalar sig antisemitiskt. Vi ser nynazistiska attacker på Kulturhuset KKSB i Helsingborg och nazistiska nordiska motståndsrörelsen står med blodiga händer efter en dödsmisshandel av en antifascist i Helsingfors för några veckor sedan.

Genom Sverigedemokraternas stärkta fäste i riksdagen har vi sett hur rasismen normaliserats och blivit synlig i gatubilden, i fikarummet, på debattsidorna och i reklamen.

Men var rasism, islamofobi och antisemitism än dyker upp visar vi på sammanhållning och motstånd!

Därför minns vi nazismens offer genom att kämpa mot de orättvisor vi möter idag!

Vi samlas därför i stadsparken onsdagen den 9 november kl 18.00 för att gemensamt demonstrera mot rasism, islamofobi och antisemitism!

Demonstrationen avslutas sedan på GA-torg med tal och inne på Folkets hus bjuds det på bokbord, mingel, värmande mat och dryck.

Väl mött!

Ett arrangemang av Helsingborg mot rasism

 

Artikel i Helsingborgs Dagblad om manifestationen

https://www.hd.se/2016-11-09/gick-fackeltag-mot-rasism-och-till-minne-av-kristallnatten

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk