Bostadspolitik

Vi vill inte sälja ut allmännyttan!

(V)i går inte med på att Helsingborgshem ska sälja lägenheter, inte under några som helst omständigheter! Stadens pengar ska fördelas solidariskt och räcker inte det, så måste skatten höjas. #intetillsalu#slutpårean @hdhbg.

Det går bra för Helsingborg, säger Peter Danielsson gång på gång när han är uppe i talarstolen i kommunfullmäktige. Men nu vill man tydligen sälja ut en del av Helsingborgs fastigheter för att få pengar till att bl a bygga skolor. När staden nu tycks ha ont om pengar och har behov av fler skolor, varför då hyra ut de skolor vi redan har till friskolor? Varför inte t ex behålla GA-skolan i stället för att hyra ut den till Internationella skolan? Och varför bygga ett Landborgsgarage för 400 miljoner om staden inte har pengar till att bygga ett äldreboende? Dessutom, hur bra går det egentligen för Helsingborg om man måste sälja ut delar av allmännyttan? Eller är det så att det snarare är en ideologisk fråga? De blågröna vill helt enkelt stycka av och sälja ut mer och mer till marknaden och marknadskrafterna…

https://www.hd.se/2016-09-13/helsingborgshem-kan-tvingas-salja-bostader

Dela den här sidan:

Kopiera länk