Aktuellt

Fem skarpa kvinnor på Vänsterpartiet Helsingborgs 8 mars-arrangemang!

Vänsterpartiet Helsingborg och Ung Vänster hade ett välbesökt arrangemang på den Internationella kvinnodagen. Ung Vänster hade en kurs i feministiskt självförsvar.
Vi fick ta del av kvinnors kamp utifrån olika perspektiv. erfarenheter av krig och de svårigheter och det lidande som IS inneburit bland annat för yezidiska kvinnor.

Barshank Kheder berättade om mötet med dessa kvinnor i norra Irak. Barshank är initiativtagare till föreningen Help Yezidi kidnapped. Vi gjorde också en insamling under dagen som kommer att gå till organisationen.

Eilan Batak, representant för Kurdiska internationella kvinnoföreningen berättade om kurdiska kvinnors kamp i Kobane i Syrien. De kurdiska styrkor har med tapperhet kämpat i Kobane för att hålla tillbaka IS.

Cecilia Nilsson, Höganäs kvinnojour, engagerade publiken med sin berättelse om våld mot kvinnor. Det återstår mycket arbete och det är viktigt att uppmärksamma och stötta de kvinnor – och män – som hindras från att leva sina egna liv.

Lisa Nilsson, RFSL, uppmärksammade hur lagstiftning brister i sin nuvarande form då HBTQ-personer diskrimineras på olika sätt och inte kan ta del av samma rättigheter som heterosexuella personer.

Kajsa Ekis Ekman pratade om Eurokrisen, kapitalismens mekanismer och situationen i Grekland. Kajsa började med att påpeka att det inte förhåller sig så att kvinnor drabbas mest av krisen. Kajsa menar att det är kvinnor som håller ställningarna när kriser kommer. Det är tack vore kvinnor som samhället överlever under en kris.

 

 

 

IMG_5194

IMG_5196

IMG_5221

IMG_5200

IMG_5206

IMG_5226

IMG_5234

IMG_5237

IMG_5210

IMG_5244IMG_5214 IMG_5252

Dela den här sidan:

Kopiera länk