• Hem
  • Tomas Gustafsso...
sida

Tomas Gustafsson

 

 


Varför Vänsterpartist?

Jag heter Tomas Gustafsson och jag är 68 år gammal. Jag är utbildad socionom och har arbetat som samtalsterapeut och i olika chefsroller. Numera är jag pensionär. Jag bor i en hyreslägenhet på Tågaborg med min fru. Jag har för närvarande ett förtroende uppdrag, jag sitter i Valnämnden som ordinarie ledamot. Jag har tidigare suttit i fullmäktige och haft flera insynsplatser. Jag kommer ursprungligen från Vimmerby och det var där som mitt politiska engagemang startade.

Tre andra intressen som utvecklats är mina intressen för musik och teater samt sport. När jag under en period bodde i Östersund blev det en hel del skidåkning men också fotboll. Jag utbildade mig som ungdomstränare och tränade ett lag.

Musiken började jag med direkt när jag kom till Östersund då jag bildade en grupp med ett par studiekamrater. Efter något år började jag att spela teater med Östersunds Teaterverkstad. Dessa intressen har hängt med mig.

De viktiga frågorna som jag vill driva och som driver mig är frågan om fördelningen av våra resurser och frågan om demokrati. För mig hänger de ihop. För  mig är värderingar centrala och viktiga. Hur ser vi på oss själva och andra människor? Vad betyder det att alla människor har lika värde?

Jag önskar att människor som har det svårt ska inse sitt värde och tillsammans med andra kräv sina rättigheter  att få det som de behöver och har rätt till. För jag tänker att gemenskap ger både styrka och glädje.

Uppdrag
Ledamot i Valnämnden

Sysselsättning
Pensionär

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk