Aktuellt

Nytt år och kampen för jämlikhet är viktigare än någonsin! 

Välkomna till ett nytt år med Vänsterpartiet Helsingborg. 2022 är inte vilket år som helst, utan ett valår där vänstern ska växa och skapa förändring för ett Helsingborg för alla. För att nå dit så behöver vi alla hjälpas åt. Redan nu på lördag så drar vi igång med aktiviteter igen. På måndag är det årets första möte om lokal politik och du som vill vara med och påverka är varmt välkommen.

 

Lokal politik 

Den 10/1 kl. 18 startar våra möten om lokal politik igen, denna gång inför kommunfullmäktige. Bifogat i detta mail hittar ni förslag till dagordning för mötet.

Länk till handlingar inför kommunfullmäktige: https://diariet.helsingborg.se/#!/search/?t=1&i=Kommunstyrelsen&d=2022-01-12%2000:00:00&n=DIAKS

Det är ett fysiskt möte, men kan man av olika skäl inte delta fysiskt så finns möjlighet att ansluta via zoom på denna länk: https://us02web.zoom.us/j/81458957068?pwd=ZWtFVEUyaVVKdHFQbHdXSjJNTXJ5dz09

 

Flygbladsutdelning med Nej till NATO 

På kommunfullmäktige den 25/1 kommer vår motion om ICAN cities appeal att behandlas. Du kan läsa motionen här: https://helsingborg.vansterpartiet.se/2020/08/21/motion-om-att-helsingborg-ansluter-sig-till-ican-cities-appeal-till-stod-for-fns-konvention-om-karnvapenforbud/

Nej till NATO vill stödja oss genom en gemensam flygbladsutdelning den 14/1 och den 21/1 Kl 12-14 utanför stadsbiblioteket. Vi hoppas så många som möjligt kan delta.

 

Nominera till kommunfullmäktige

Valberedningen påminner om att nominera kandidater att stå på kommunfullmäktigelistan. Du kan nominera både medlemmar som du tillfrågat och vet vill stå på valbar plats, alltså högre upp på listan, men även medlemmar som kan tänka sig stå längre ner för att synas med sitt namn för Vänsterpartiet. Du skickar din nominering till[email protected] senast den 23/1.Datum för mötet som fattar beslut om kommunfullmäktigelistan är flyttat en dag fram än vad som tidigare utannonserats, till måndagen den 7/2.

 

Kommunpolitiskt program

Vi kommer tillsammans att arbeta fram ett kommunpolitiskt program som vi lanserar på 1 maj, arbetarnas högtidsdag. Programmet ligger till grund för det vi går till val på i kommunen. Du kan läsa vårt nuvarande kommunpolitiska program här: https://helsingborg.vansterpartiet.se/files/2021/07/kompol-2019-2022.pdf

Det kommer att ske genom 4 olika arbetsgrupper som alla medlemmar och sympatisörer är välkomna att delta i. Grupperna är:

Miljö och klimat: ansvarig Birgitta Möller

Skola: ansvarig Peter Ahlbom

Vård- och omsorg: ansvariga Jenny Björklund Hansson och Saera Khan

Trygghet: ansvariga Claudia Velasquez och Svjetlana Topic Saric

Grupperna träffas på Folkets hus följande datum kl. 18:30: 13/1, 18/1, 9/2 och 21/2.

Förslag till kommunpolitiskt program kommer att skickas ut för möjlighet att skriva motioner den 10/3 och beslut och antagande kommer att ske på möte den 29/3. Det är viktigt att du som vill vara med att påverka gör det nu, när beslutet är fattat är det full fart in i valrörelsen!

Har du frågor så kontakta Jenny Björklund Hansson, gruppledare på [email protected] eller 0768-703805

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk