artikel

Stoppa marknadshyrorna!

Idag fälldes regeringen efter att Vänsterpartiet dragit tillbaka sitt stöd för statsministern. I över 2 års tid har Vänsterpartiet sagt att går regeringen fram med förslaget om marknadshyror så kommer vi inte längre att släppa fram regeringen, då är vårt förtroende för statsministern förbrukat. De krav som Vänsterpartiet har ställt har varit att dra tillbaka förslaget om marknadshyror helt eller att öppna upp för jämbördiga förhandlingar där hyresgästföreningen ingår som en part, utan att hotet om marknadshyror kvarstår. Vänsterpartiet har under lång tid försökt lösa situationen, men såg ingen annan väg då regeringspartierna vägrat att kompromissa. Det är med tungt hjärta som våra kamrater i riksdagen idag tagit det nödvändiga steget att rösta för ett misstroende mot statsministern. Det har de gjort för att stå upp för våra medlemmar, väljare och för Sveriges 3 miljoner hyresgäster.

Statsministern har nu en vecka på sig att återkomma med besked om hur processen går vidare. Vänsterpartiet kommer under denna tid att intensifiera arbetet för att motverka det systemskifte som inleds med införandet av marknadshyror. Vi hoppas att du vill vara med i kampen för Sveriges hyresgäster.

I riksdagens kammare i morse sa Nooshi Dadgostar under misstroendeomröstningen att  “Nu börjar en ny och intensiv tid. Låt mig vara tydlig. Vänsterpartiet kommer aldrig att släppa fram en högernationalistisk regering. Vänsterpartiet kommer alltid att vara konstruktiva, vilja kompromissa och hitta lösningar. Men vi står också vid vårt ord. Det måste finnas någon som står upp för Sveriges hyresgäster och för den svenska modellen”.

Vänsterpartiet Helsingborg instämmer med vår partiledare Nooshi. Vänsterpartiet kommer alltid vara den starkaste kraften mot högern, så när regeringen lägger fram högerns extrema förslag om marknadshyror så måste vi agera. Nu behöver vi sätta press på regeringen att stoppa marknadshyrorna, det gör vi bara genom att stå enade tillsammans.

Kom med i kampen mot marknadshyror du med!

Rebecca Thell, ordförande Vänsterpartiet Helsingborg
Jenny Björklund Hansson, gruppledare Vänsterpartiet Helsingborg

Så här kan du engagera dig:

  • Stöd Vänsterpartiet i sociala medier genom att gilla och dela inlägg!
  • Delta på Vänsterpartiets Skånes zoommöte den 24/6 kl. 18:30 om marknadshyror och det politiska läget. På mötet svarar partistyrelseledamöter på frågor. Anmälan till [email protected]
  • Värva fler medlemmar så att Vänsterpartiet växer, medlem blir man genom en medlemsansökan som du hittar längst ner på denna sida.
  • Dela flygblad med partiföreningen
    Tisdag 22/6 kl. 16:30 samling GA-torg, Helsingborg
    Lördag 26/6 kl. 15:00 samling Stattena Centrum, Helsingborg

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på: 042-219292 eller [email protected]

Dela den här sidan:

Kopiera länk