Aktivism

Facklig-politisk vänsterskola. Konsekvenser av sämre anställningstrygghet på din arbetsplats

Välkomna till Facklig-politisk vänsterskola.
Vi börjar igen den 12 augusti kl. 18:00, Södergatan 65, C-salen, ABF- hus, Helsingborg.
Du kan delta på distans genom denna länken:
https://us02web.zoom.us/j/84257416401
Frågor? mejla till [email protected]
Tema: Konsekvenser av sämre anställningstrygghet på din arbetsplats
Vi börjar med att titta på delar av ett digitalt samtal om anställningstryggheten mellan Ali Esbati, Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiske talesperson och Mårten Pavlov, Ordförande för SEKO Posten syd. Senare lyssnar vi på
LAS-utredaren Gudmund Toijer håller i föredrag om LAS-utredningen. Detta är en mycket angelägen frågan för oss som arbetar och för kommande generationer. Det skulle i praktiken slå sönder anställningstryggheten för både arbetare och tjänstemän på hela arbetsmarknaden. Vänsterpartiet kommer att göra allt som står i vår makt för att förhindra att utredningens förslag genomförs.
Läs mer om vad förslaget innebär och hur du kan engagera dig för trygga jobb på https://www.vansterpartiet.se/las

Kommande kurstillfällen
9 september, kl. 18.00. Hur bildar vi opinion för löntagarperspektivet? Hur kan vi lokalt bidra till opinionsbildningen via exempelvis fackförbundspress och sociala medier för att stärka löntagarperspektivet utifrån vart vi själva finns och verkar? Och hur tar vi knepiga diskussioner i fikarummet?
14 oktober, kl. 18.00 Vad är alternativet till marknadsutsättningen av den offentliga välfärden? Hur fungerar konkurrensutsättningen av välfärden? Vilka förutsättningar skapar modellen New Public Management? Vi får en genomgång av hur dagens upphandlingssystem fungerar, men också insikt i alternativa modellen
Välkomna!
Claudia och Emma Visa mindre

https://www.facebook.com/vansterpartietskane/videos/295499651875530

Dela den här sidan:

Kopiera länk