helsingborgs tingsrätt

Nominera till uppdraget som nämndeman

Vår valberedning arbetar nu med nomineringar till nämndemannauppdrag i Helsingborgs tingsrätt. Både partimedlemmar och icke-partimedlemmar  kan anmäla sitt intresse för uppdraget till de politiska partier som är representerade i kommunfullmäktige.

För att bli nämndeman i just Helsingborgs tingsrätt måste du vara folkbokförd i någon av följande kommuner:

Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga.
Om du är intresserad  ber vi dig att skicka in ett personligt brev på ett maskinskrivet A4 (eller motsvarande) där du presenterar dig och ger en motivering till varför just du skulle vara en bra nämndeman.
Det går givetvis bra att nominera någon annan som du känner. Den du nominerar ska vara tillfrågad och ha tackat ja. Ange då kontaktuppgifter till den du nominerar.
På denna sida finner du information om vad det innebär att vara nämndeman i olika instanser, och vad som krävs:
Vi ber också att du anger minst en referens, exempelvis en arbetsgivare, lärare eller någon annan som känner dig väl och vars ord kan väga tungt (men inte en familjemedlem eller annan närstående). Kontaktuppgifter måste finnas till referenspersoner.
Skicka gärna detta snarast möjligt till:
eller till:
Vänsterpartiet Helsingborg
Att. Valberedningen
Södergatan 65
252 25 Helsingborg
Nomineringsstopp är söndag 12 maj. Val äger rum på medlemsmöte lördag 1 juni.
Valberedningen kommer sedan att kalla intresserade till en intervju. Intervjuerna äger rum under maj månad och även nominerade partikamrater kallas till intervju. Till intervjun tar du med ett personbevis. Detta kan du beställa på skatteverket.se eller per telefon (numret hittar du på samma webbsida).   Du behöver också legitimera dig med giltig svensk legitimation. Något utöver detta behöver du inte skaffa, skicka in eller ta med.
Om du blir vald till nämndeman kommer domstolen begära utdrag ur belastningsregistret för dig. Utdraget blir en allmän handling på domstolen.
Välkommen med din nominering/ansökan!

Dela den här sidan:

Kopiera länk