Vår politik

För ett rättvisare Helsingborg

Det goda livet i vår kommun är beroende av vår gemensamma välfärd. Medan andra partier stirrar sig blinda på att skapa ”ett bra företagsklimat”, och genomför skattesänkningar som endast gynnar de som redan är välbeställda och ökar ojämlikheten i samhället; menar vi istället att det behövs en solidarisk omfördelning av våra skattepengar, och en socialistisk och feministisk politik på ekologisk grund. Vi vill satsa mer resurser på skola, vård och omsorg.

Vänsterpartiet verkar för ett jämlikt och solidariskt samhälle. Därför vill vi se ett Helsingborg där alla har möjlighet att leva ett bra och tryggt liv, i alla livsskeden. Helsingborg ska bli en bra stad att leva i för gamla och unga, för män och kvinnor, för människor med olika bakgrunder och världsåskådningar. Vi vill helt enkelt vara den positiva kraften i samhället som prioriterar arbete utan att bestraffa de arbetslösa, utvecklar staden utan att skapa sociala orättvisor, och framför allt motverkar vi rasism och diskriminering i alla dess former.

 

Vårt kommunalpolitiska program

I Vänsterpartiet Helsingborgs kommunalpolitiska program hittar du våra förslag på hur vi vill göra Helsingborg till en bättre stad för alla. Programmet innehåller de viktigaste frågorna som vi kommer att arbeta med under mandatperioden 2014-2018. Vår utgångspunkt är att samhället är något vi bygger tillsammans och solidariskt. Alla kan råka illa ut, alla kan bli sjuka, alla blir gamla.

Våra visioner och idéer finns sammanställda i vårt kommunalpolitiska program för mandatperioden 2014-2018. Här kan du ladda hem programmet som PDF.

Vår regionala politik hittar du på Vänsterpartiet Skånes webbplats

Läs Vänsterpartiets valplattform för riksdagsvalet 2014:

http://www.vansterpartiet.se/assets/V%C3%A4nsterpartietValplattform2014.pdf

Klicka på länken för att se Jonas Sjöstedts presskonferens:

https://www.youtube.com/watch?v=3jj4queY1GY


 

Vänsterpartiet – ett socialistiskt parti

Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är en sammanslutning av tusentals människor som arbetar tillsammans för det målet över hela Sverige på många olika sätt: på torget, i bostadsområdena, i kommunen och riksdagen.

Allt vi gör har samma mål: att förändra samhället, att göra män och kvinnor jämlika, att ta bort klasskillnader och andra orättvisor, att skapa hållbara lösningar. Det är därför vi med stolthet kallar oss för ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.

Vi arbetar mot rasismen på nätet. Vi tar kampen för trygga arbeten. I varje kommun där vi får inflytande satsar vi för att få bort ungdomsarbetslösheten och ser till att skattepengarna går till välfärden istället för till riskkapitalbolag.

Vi finns överallt där det finns människor som arbetar för rättvisa. Vi vill inte bara se en bättre värld – vi gör något för att komma dit också.

 


Välfärd istället för vinster

Vänsterpartiet säger nej till vinster i välfärden. Vi tycker att varje skattekrona ska användas där den behövs bäst. Det betyder att vi gärna betalar skatt till verksamhet, men inte till riskkapitalbolag med bankkonton på Jersey.

 


Jobb åt alla

Vänsterpartiet tycker att ökad sysselsättning ska vara målet för den ekonomiska politiken. Vi vill sätta fler i arbete. Vi vill investera där behoven finns. Det betyder mer pengar till välfärd, infrastruktur och klimatsatsningar.

 


Klimatet är vår tids ödesfråga

Vänsterpartiet tar klimatkrisen på allvar. Vi menar att vi måste agera mot utsläppen nu, för imorgon kan det vara försent. Vi vill skärpa utsläppsmålen och se till att Sverige tar ett större ansvar.

 


Rättvisa och feminism

Vänsterpartiet är den viktigaste feministiska kraften i riksdagen. Vi är trötta på att kvinnor ska göra hela hemarbetet och dessutom få sämre löner och karriärer. Vi tycker att kvinnor ska ha hela lönen och halva makten.

 


Euron är en dålig idé

Vänsterpartiet är den hårdaste motståndarna till eurosamarbetet. Vi varnade redan från början för de problem som vi nu kan se när Europas ekonomier krisar. Det finns fortfarande partier som tror att det vore bra för Sverige att införa euron som valuta. Det tror inte vi.

 


Alla människor är lika mycket värda

Vänsterpartiet står för en generös och human flyktingpolitik. Vi vägrar anpassa oss till rasism och främlingsfientlighet. Vi tror att alla människor har rätt till liv i fred och frihet, och att alla som lever här i Sverige är lika mycket värda.

 


Partiprogram

Vänsterpartiets partiprogram hittar du här

 


 

Har ni andra frågor som ni inte hittar svar på så tveka inte att kontakta oss, så svarar vi dig så fort vi kan!


 

1 svar