• Hem
  • Ingrid Mattiass...
sida

Ingrid Mattiasson Saarinen

Ingrid Mattiasson Saarinen

 

Varför vänsterpartist?
Jag växte upp i ett brukssamhälle i Blekinge och såg mycket tidigt klasskillnaderna. Alltsedan dess har ett starkt rättvisetänk präglat mina värderingar.

Från att ha varit ett av världens mest jämlika länder, har under senare år klyftorna mellan fattig och rik i Sverige ökat allt mer.  Drygt trettio år av nyliberala reformer har visat att en annan politik sannerligen behövs. Vi har återigen ett Sverige som håller på att glida i sär.  En annan politik är inte bara nödvändig, utan också högst möjlig! Det är detta jag vill ta fighten för.

Samhällsbyggnad och samhällsplanering är frågor jag brinner för, liksom kultur,  klimat & miljö,  arbetsrätt & arbetsvillkor, jämställdhet  och internationell solidaritet.  Och naturligtvis, en likvärdig skola, anständiga pensioner och en aktiv fördelningspolitik som har som mål att kapa klyftorna och skapa ett mer jämlikt och jämställt samhälle.

Uppdrag
Gruppledare och ledamot i Kommunfullmäktige i Helsingborg
Insynsplats i Kommunstyrelsen i Helsingborg
Ersättare i Stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg
Ledamot i V Skånes & V Helsingborgs valberedning

Yrke/arbete
Under senare år arbetat  som lärare inom vuxenutbildningen inom SFI, svenska för invandrare, tidigare bl a som kulturadministratör, teaterproducent, gymnasielärare, informationschef, affärsanställd, dekoratör, servitris, köksbiträde, diskare, städare och vårdbiträde.

Facklig tillhörighet
Lärarförbundet

Kontakt
[email protected]

 

 

 

 

Kopiera länk