Aktuellt

Leyla Güven lyckades efter 200 dagar hungerstrejk

Vi vill uppmärksamma våra kurdiska kamraters kamp för rättvisa. Efter 200 dagar avslutas hungerstrejken efter att ha uppnått ett viktigt krav. Humgerstrejken startades av politikern Leyla Güven, parlamentsledamot för det prokurdiska partiet HDP. Leyla Güven satt i fängelse, dömd för terrorism efter att ha kritiserat Turkiets militära insatser i Syrien, men har sedan dess släppts.Initiativet spred sig snabbt. Tusentals kurdiska fångar över hela landet har hungerstrejkat sedan dess, enligt HDP. Även aktivister i Europa har blivit inspirerade och visat solidaritet.
Strejken var en protest mot att ledaren Abdullah Öcalan hålls isolerad i ett fängelse på ön Imrali i Marmarsjön, där han avtjänar ett livslångt fängelsestraff sedan 1999. Abdullah Öcalan har fått träffa sina advokater efter åtta år av förbud.

Dela den här sidan:

Kopiera länk