Aktuellt

Insamling till Ship to Gaza

I sommar kommer Ship to Gaza att göra ett nytt försök att bryta den illegala israeliska blockaden mot Gaza. På sin väg mot Medelhavet besökte Marianne, en av båtarna i Ship to Gaza-flottiljen, i måndags Helsingborg.

Ship to Gaza’s Marianne är en symbol för solidaritet och rättvisa. För oss i Vänsterpartiet är det viktigt att visa och ge vårt stöd till Ship to Gaza och till det palestinska folket. Ship to Gaza visar att man kan förändra världen genom aktivism och praktisk solidaritet.

Vänsterpartiet Helsingborg samlar in pengar till Ship to Gaza på Ga-torg vid fyra tillfällen de närmaste två veckorna, fredag 15 maj kl 16-17, lördag 16 maj kl 11-12, fredag 22 maj kl 16-17 och lördag 23 maj kl 11-12. Dessutom kommer vi att ha en insamling vid vårt medlemsmöte den 31 maj.Det råder brist på allt i Gaza. Gaza är under blockad, till lands och till havs. För att få tillräckliga fångster behöver fiskarna i Gaza, precis som hemma, komma ut från kusten. Men Israel sätter upp gränser för hur långt de får fara, ibland sex sjömil, ibland tre, ingen vet vad som gäller för dagen.

Till lands är gränsen till Egypten nu i princip helt stängd. Från Israel kommer bara begränsade mängder ”godkända” varor till Gaza.

Under förra sommarens invasion blev över 100.000 Gazabor hemlösa. Den sju veckor långa offensiven krävde över 2.200 liv i Gaza, över hälften civila. Mer än 11.000 skadades, varav över 5.000 barn och kvinnor.

Det är uppenbart att Israel saknar viljan till en rättvis och hållbar fred. Det är dags för internationella påtryckningar. Israel bryter mot FN:s stadgar och konventionerna om de mänskliga rättigheterna. Israel använder sig av kollektiva bestraffningar mot den palestinska civilbefolkningen. Israel utvidgar sitt territorium med våld.

Att ockupationen och blockaden mot palestinska områden upphör är en förutsättning för fortsatta fredsförhandlingar och en varaktig lösning på konflikten.

Donationer kan också skickas direkt till pg 46359-6.

Mer information på www.shiptogaza.se och genom Ship to Gaza-Sweden på Facebook.

 
Kopiera länk