Aktuellt

Fira 1 maj med oss

Årets första maj-insamling går till arbetet med att bygga upp Kobane i norra Syrien efter attackerna från Islamiska staten (IS). Sedan slutet av januari i år har kurdiska styrkor med tillfälligt stöd från USA tvingat IS att retirera, först från staden Kobane och sedan från stora delar av de omgivande områdena.
I Kobane bor huvudsakligen kurder, men också människor från de övriga religiösa och etniska grupper som finns i Syrien. Kantonen hade omkring 400 000 invånare innan IS attack.  De allra flesta av dem har flytt området. Många bor nu i flyktingläger i Turkiet, som inte bara har en lång historia av förtryck av kurderna utan också anklagas för att ha släppt igenom vapen över sina gränser till IS. Arbetet med att bygga upp Kobane handlar om att göra det möjligt för dem att komma tillbaka och bygga upp sina liv och hem igen.

Kobane

Alla är hjärtligt välkomna!

A3 (1)

Kopiera länk