8 mars i Helsingborg

Öppet hus på Internationella Kvinnodagen!

Kajsa Ekis Ekman, kulturjournalist, debattör och författare, är en av de medverkande gästerna när Vänsterpartiet Helsingborg och Ung Vänster bjuder in till öppet hus på Salongen i Helsingborg på den Internationella Kvinnodagen den 8 mars mellan kl 15–20.

Övriga är Barshank Kheder, ung yazidier från Helsingborg som startat kampanjen Help Yezidi kidnapped, Cecilia Nilsson och Stevie Ahlquist från Höganäs Kvinnojour och Lisa Olsson från RFSL.  Dessutom blir det tal av representant för Kurdiska Internationella Kvinnoföreningen,  Enhetsgruppens antikvariat har bokbord och Amelie Lidäng, Jesper Hesslind och konstnärer från KKSB  ställer ut konst & konsthantverk.

Hålltider för talen: kl 15.15 Barshank Kheder,  kl 16:00 Cecilia Nilsson & Stevie Ahlquist, kl 17:00 Lisa Olsson, kl 18:00 Kurdiska Internationella Kvinnoföreningen & kl 18:30 Kajsa Ekis Ekman.

Kajsa Ekis Ekmans senaste bok, Skulden, Eurokrisen sedd från Aten (2013) handlar om den ekonomiska krisen i Europa med utgångspunkt i Grekland och är en mycket personlig skildring av hur en samhällskris påverkar människor på djupet. Hennes debut Varat och varan. Prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan blev en av de mest omdebatterade böckerna när den kom ut hösten 2010.

Program
15.00 Feministiskt självförsvar för alla som definierar sig som kvinnor i C-salen
15.15 Barshank Kheder, Help Yezidi kidnapped
16.00 Cecilia Nilsson & Stevie Ahlquist, Höganäs kvinnojour
17.00 Lisa Olsson, RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter
18.00 Kurdiska Internationella Kvinnoföreningen, tal
18.30 Kajsa Ekis Ekman, debattör & författare
Bokbord, konsthantverk, soppa & kaffe mm
Arrangörer: Vänsterpartiet Helsingborg och Ung Vänster

Läs mer om: