artikel

1 maj 2013 efterbevakning

En av dem bästa första maj demonstrationer i Helsingborg!

Underbart väder, underbara människor som marscherade genom Helsingborgs gator och visade sin avsky mot regeringens politik, mot rasismen och förtryck.
Demonstrationen startade vid Storttorget och gick via Stadsparken till GA-torget. Där talade Mounir Mansour, vår kommunfullmäktige ledamot, om vår kommunalpolitik. Att vi vill ha välfärd utan vinst. Bättre villkor för lärare och kommunalanställda och en levande söder utan segregation och med möjligheter för alla helsingborgare.
Därefter var det Anna Rubins tur, Anna Rubin sitter i partistyrelsen, hon talade om feminismen, om internationellt solidaritet och välfärd. Eylem Batak, från Internationella Kurdiska Kvinnoföreningen, talade om varför vi samlades varje första maj, om arbetarnas blod som rann på 30-talet och den kurdiska blod som rinner nu i Turkiet samt om fredsprocessen och hoppet om en varaktig fred med rättvisa och frihet. Till sist talade Ilda Kahrimanovic, Ungvänstersordförande, om sexismen, om patriarkatet, om hur människor diskrimineras varje dag på grund av sin sexuella läggning, sin kön, färgen på deras hudar eller hår.
Sen gick vi in i Folkets hus och lyssnade på den vackra musiken från gruppen ”Märk Väl” och smakade på de goda piroger som Kurdiska Kvinnoföreningen hade lagat. Och det bästa, vi var över hundra människor där. Helt enkel en dag att minnas.

Daniel Mena,
Ordförande
Vänsterpartiet Helsingborg

Tack till alla som slöt upp och gjorde första maj 2013 till en minnesvärd högtid!

Kopiera länk